Kako odabrati pernicu za školu?

Pernice za devojčice
Napisano: jul 11, 2024

Pred početak školske godine, kada se kupuje obavezan školski pribor i oprema, pernice su na vrhu liste neophodnih stvari, pogotovo za đake prvake. Posle ranca, pernica je sledeća po važnosti, jer čuva i nosi sve ono što je potrebno za crtanje i pisanje.

Pernice za školu služe da pribor bude uredno spakovan, na jednom mestu i uvek pri ruci, bilo na školskom času ili dok se rade domaći zadaci kod kuće. Uredno spakovan pribor ne samo da štedi vreme već i smanjuje šanse za gubljenje važnih predmeta poput olovaka, gumica i rezača.

Podjednako koliko im je bitna estetika ranca za školu, deci je važno i da pernica bude po njihovom ukusu i senzibilitetu. Svetle boje i zabavni, upadljivi uzorci su uvek popularni kod dece.

Boje poput roze, plave, zelene i žute, zajedno sa uzorcima kao što su pruge, tačkice i zvezde, deci su najprivlačniji. Takav dizajn im je vizuelno stimulativan i prijatan za korišćenje​.

Verujemo da je kupovina školske opreme posebno uzbudljiva, a pernica nimalo nije zanemarljiva stavka. Zato u ovom tekstu saznajte više o:

Pernice na preklop – korisne i funkcionalne

Pernice na preklop nude bolju organizaciju školskog pribora. Imaju više pregrada i džepova koji omogućavaju lako sortiranje olovaka, flomastera, gumica, šiljala i drugih potrepština.

S obzirom na to da se otvaraju na preklop, sve što vam treba je odmah vidljivo i lako dostupno. Nema potrebe za preturanjem po pernici da biste pronašli ono što tražite.

Evo još razloga zašto ih je dobro imati:

  • Ušteda prostora: Zbog svog dizajna, pernice na preklop su obično kompaktnije i zauzimaju manje mesta u rancu ili torbi. Kada se zatvore, ne zauzimaju više prostora nego što je potrebno.

  • Zaštita pribora: Pernice na preklop obično imaju čvršći materijal i bolju zaštitu od oštećenja u poređenju sa mekim pernicama. Ovo pomaže u očuvanju školskog pribora duže vremena.

  • Estetika: Pernice na preklop često dolaze u živopisnom dizajnu i bojama, što ih čini privlačnim za decu i tinejdžere. Mnogi modeli su ukrašeni popularnim crtanim likovima ili modernim uzorcima.

  • Dugotrajnost: Zbog kvaliteta materijala od kojih su napravljene, pernice na preklop su često izdržljivije od običnih pernica. Ovo znači da mogu trajati više školskih godina, što je isplativo na duge staze.

Pune pernice – jednom kupovinom rešiš sve

Ako želiš da kupovina pernice i pribora prođe bez puno stresa, onda su pune pernice praktičan izbor. Puna pernica dolazi sa svim osnovnim školskim priborom koji je potreban detetu, kao što su olovke, gumice, rezači, flomasteri, bojice, lenjiri itd.

Dizajnirane su tako da su dobro organizovane, i za svaki deo pribora imaju posebno mesto. Najveća prednost je ušteda vremena, jer se ne troši dodatno vreme kupujući svaki deo pribora pojedinačno.

Potencijalna mana punih pernica je što u nekim slučajevima pribor koji dolazi u njoj može biti nižeg kvaliteta u poređenju sa onim što bi roditelji mogli kupiti odvojeno.

Pernice za dečake

Prazne pernice – jeftinija opcija

Prazne pernice su svakako jeftinije, a roditelji i deca mogu sami birati svaki deo pribora, što daje veću slobodu u izboru boja, brendova i stilova. Ujedno, mogu da biraju visokokvalitetan školski pribor koji traje duže.

Ako bismo govorili o manama, kupovina potrebnog pribora pojedinačno iziskuje više vremena. Osim toga, često može biti skuplje kupiti sve predmete odvojeno, posebno ako se biraju kvalitetniji proizvodi.

Pernice za devojčice

Pravo šarenilo boja vlada među pernicama za devojčice, a najčešće se biraju roze, pastelne ili ljubičaste pernice. Dolaze sa motivima jednoroga, duge, Ane i Elze, Minnie Mouse i mnogih drugih.

Ako nisu junakinje ili motivi iz slikovnica, podjednako su popularne i pernice jednostavnog dizajna, sa srcadima ili zanimljivim ispisima i porukama.

Pernice za dečake

Ništa manje maštovite nisu ni pernice za dečake, a njima su zanimljive one koje na sebi imaju lopte, vojnike, junake iz crtanih filmova, Spajdermena ili Betmena, Patrolnih šapa i slično.

Šta još imati u vidu kada kupuješ pernicu?

  • Veličina i kapacitet: Uveri se da pernica ima dovoljno prostora za sve potrebne školske potrepštine, kao što su olovke, bojice, flomasteri, gumice, šiljala i lenjiri. Takođe, proveri da li je dovoljno kompaktna da stane u školsku torbu.

  • Organizacija: Pernice sa više pregrada, džepova i elastičnih traka za držanje olovaka omogućavaju bolju organizaciju i lak pristup priboru. Pregrade mogu pomoći da se različiti predmeti odvoje i spreče nered.

  • Materijal i izdržljivost: Odaberi pernicu napravljenu od kvalitetnih i izdržljivih materijala, kao što su poliester, najlon ili čvrsta plastika. Ovo će osigurati dugotrajnost pernice, čak i uz svakodnevnu upotrebu.

  • Zatvarač: Proveri kvalitet zatvarača. Pernice sa jakim i izdržljivim zatvaračima su bolji izbor, jer će izdržati dugotrajno otvaranje i zatvaranje.

  • Lakoća održavanja: Pernice koje se lako čiste i održavaju su praktičnije. Materijali otporni na vodu i prljavštinu olakšavaju održavanje pernice.

  • Cena: Može varirati u zavisnosti od kvaliteta, brenda i dizajna pernice. Definiši cifru i pokušaj da pronađeš najbolji odnos cene i kvaliteta.

  • Bezbednost: Proveri da li su materijali bezbedni i da ne sadrže štetne hemikalije. Pernice koje zadovoljavaju sigurnosne standarde su bolji izbor za decu.

Zaključak

Pernice za školu i te kako doprinose boljoj organizaciji i efikasnosti školskih dana. Bez obzira da li kupuješ punu pernicu sa svim potrebnim priborom ili praznu koju ćeš popuniti naknadno kupljenim priborom, važno je uzeti u obzir praktičnost i funkcionalnost.

Veliki izbor zanimljivih i atraktivnih modela prilagođenih za dečake i devojčice omogućava da svako dete pdobije pernicu koja odgovara njegovim interesovanjima i stilu. Pernice na preklop su posebno korisne zbog svoje sposobnosti da uredno organizuju školski pribor, a preglednost je zagarantovana.

Uz pernicu koja je izrađena od kvalitetnih materijala, sa printom koji je detetu blizak i drag, sigurno je da će sa radošću posezati za omiljenim priborom.